gewoon zijn, samen doen

MET VRIJWILLIGERS

Centrum Molenmoes biedt vrijwilligers een plek aan om hun ding te doen. Ze creëren er mee de sfeer door er gewoon te zijn. Vanuit dat zijn vergroten ze het aanbod en scheppen ze ruimte tot ontmoeting.

Want hoe meer verschillende mensen op één plek, hoe meer diversiteit en beweging dit met zich mee brengt.

Geregeld krijgen we teams uit de bedrijfswereld over de vloer, die vrijwillig de handen uit de mouwen steken en jaarlijks ontvangen we 4 Europese vrijwilligers van het European Solidarity Corps.

Prachtig om te zien hoe tijdens een werkdag vele handen het werk lichter maken. Hoe hier telkens een metamorfose plaatsvindt door alle tijd die mensen ons schenken.

Vrijwilligers in elke hoeksteen van het centrum

Tuinclub

De tuinclub beheert de tuin. Via het zaaien, planten, wieden, vormgeving, experimenten en het oogsten laten zij ons proeven van wat de natuur ons kan bieden.

Soepteam

Het soepteam tovert iedere donderdag de keuken om tot een plek vol ambiance waar voedseloverschotten verwerkt worden tot de lekkerste en meest creatieve soepen.

Fietsclub

De fietsclub brengt op donderdagnamiddag het fietsatelier ijverig tot leven met reparaties, een tocht in de buurt of een uitdagende wedstrijd op ons mtb-parcours.

Creaclub

Voor de creaclub is geen knutselprojectje te veel. Gadgets maken om te verkopen op de kerstmarkt, decoratie voor een open deur, een muur bekleden met mozaïek of zelfs handgeweven tapijtjes.

Helpende handen

Gelukkig kunnen we rekenen op mensen die geregeld komen helpen. Zoals onze verzorgersploeg die elk weekend de paarden vertroetelen. En we zijn dankbaar voor al die vrijwilligers die bijspringen waar nodig: vervoer van de jongeren, inkopen doen, meewerken aan een open deur, ... .

Internationale vrijwilligerswerk

Jaarlijks ontvangen we vier internationale vrijwilligers via het European Solidarity Corps . Dit programma geeft jongeren tussen de 18 en de 30 jaar de kans om zich via vrijwilligers werk te ontplooien en te leren omgaan met culturele verschillen. 

Dankzij de ondersteuning van het nationaal agentschap JINT kon De wissel reeds verschillende internationale programma’s mogelijk maken voor jongeren sinds 2007.

De internationale vrijwilligers zetten zich in op diverse domeinen binnen Centrum Molenmoes alsook in De Switch gedurende een gans schooljaar. Sinds 2019 zet Centrum Molenmoes ook in op het ontwikkelen van korte termijn projecten (2 weken tot 2 maanden) voor jongeren die extra ondersteuning nodig hebben om deze ervaring te mogen meemaken.

Contacteer ons