Met durf, engagement, samenhorigheid én goeie muziek geven De Troubadours jongeren terug zelfvertrouwen

Een verhaal uit de jeugdhulp

De Troubadours is een ensemble van jongeren, vooral meisjes, die komen uit de verschillende opvanginitiatieven van vzw De Wissel (De Rotonda, De Switch én de alternatieve dagbesteding Rizsas) én het overkophuis van Tienen. Jongeren tussen 14 en 21 jaar krijgen de kans om muziek te maken onder begeleiding van het artistieke liefdesduo Koen en Terri.

"We vertrekken niet vanuit het stigma: 'De Troubadours is een jeugdhulpbandje'. Onzin. Wij willen muziek op niveau brengen waar een publiek van kan genieten," zegt Koen Deca.

Daarmee is de toon meteen gezet. Koen Deca en Terri Van Splunder, de initiatiefnemers van De Troubadours, willen het met klem benadrukken. Dat ze zeker niet vergeleken willen worden met hulpverleners of een initiatief dat zich louter binnen de wereld van de jeugdhulp afspeelt. De Troubadours staan middenin de wereld. Met durf, engagement, samenhorigheid én vooral goeie muziek.

De Troubadours kan je hier boeken. Voor je evenement, livingconcert, buurtfeest of privéfeestje. Of frontstage op Pukkelpop of Werchter? De Troubadours kunnen alleszins tegen een stootje. Daarna trekken ze weer verder naar een volgend feestje. Met nieuwe verhalen in hun koffers.


Bekijk en beluister hier de volledige reportage


Het volledige verhaal lees je op website www.jeugdhulp.be

Interesse?

Contacteer ons